Paperclip logo onder elkaar4
IMG_4721
Zaal 1f
Lichtstraat

NIEUWSBRIEF DE PAPERCLIP
Voorjaar 2021

Beste reader,

Het voorjaar heeft inmiddels zijn intrede gedaan, hoewel het nu ik dit schrijf nog winters aanvoelt. Maar er komen zeker mooie dagen aan.

Helaas zitten we nog wel midden in alle beperkingen die de Corona met zich mee brengt. Daarom is het nog heel moeilijk voorspellingen te doen al verwacht ik wel dat in er het 2e kwartaal meer mogelijk zal zijn. Laten we nu vooral tevreden zijn dat wij naar buiten kunnen en van de natuur mogen genieten.

Sprekend namens het bestuur en de vrijwilligers zou het goed zijn als we elkaar deze zomer weer kunnen ontmoeten. Dat is de wens die ons allen op de been houdt in deze nog steeds moeilijke periode.

Mocht er op korte termijn toch meer mogelijk worden met onze cursussen en activiteiten dan laten wij dat weten in een extra nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet namens het bestuur van De Paperclip,
Aat Buitenhuis.


Inzet van vrijwilliger

Een groepje mensen, onder de bezielende leiding van Jaap Veldhuis en Cees Ursem, is tijdens de corona-sluiting regelmatig in en om het gebouw bezig met onderhoud, reparaties, vervangingen en vernieuwingen. Ook is er kritisch gekeken naar de isolatie van ons gebouw en daarmee samenhangend ons energieverbruik. Het verslag daarvan is aan het bestuur gepresenteerd.
Het was niet alleen noodzakelijk die werkzaamheden nu te doen maar het is zeker ook een zinvolle dagbesteding in deze saaie tijd waar lusteloosheid op de loer ligt.
Schermafbeelding 2021-04-10 om 14.56.31
Tussen zaal 6 en 7 is een mooie plantenbak gecreëerd om alles nog wat huiselijker te maken.
Schermafbeelding 2021-04-10 om 15.06.21
Schermafbeelding 2021-04-10 om 15.06.34
Er is veel aandacht besteed aan het onderhoud van onze tuin.

En er is een afscheiding gerealiseerd tussen speelveld en De Paperclip met een groen doek dat inkijk voorkomt.
Schermafbeelding 2021-04-11 om 21.34.13

Zin om mee te doen?

De groep dames die de planten en de bloemperken in onderhoud hebben genomen, hebben besloten daar een vast dagdeel voor in te plannen. Ze zijn voortaan elke 1e maandag van de maand `s middags van half twee tot een uur of vier aanwezig. Vind je leuk om iets in het groen te doen, kom dan gewoon langs of meld je even aan bij Lidy van Mourik via secretariaat@paperclipvelp.nl.

Of misschien heb je wel plantjes over die we in de borders van De Paperclip kunnen zetten, meldt het bij haar en we maken een afspraak.

Expositie

Zodra De Paperclip weer in “bedrijf” is, zullen ook de exposities weer opgestart worden.

Het was afgelopen tijd erg jammer dat de exposities niet door konden gaan. Eerst al de expositie van Ineke Jansen, die halverwege haar periode op slot ging vanwege corona. Gelukkig hebben we met de exposanten af kunnen spreken dat alles naar volgend jaar verschoven gaat worden. Een tweede kans dus.

We zullen in ieder geval, zodra het kan, beginnen met werk van de cursisten van de teken- en schilderlessen. Hopelijk kan in de periode half oktober tot de kerstvakantie nog de expositie van Marja Bakker, die voor die tijd gepland stond, doorgaan.

We zullen zo veel mogelijk de planning volgen die we voor 2021 hadden opgesteld.

Deel en/of LIKE ons op Facebook

facebook website email 

SPONSOREN VAN DE PAPERCLIP VELP

Appeldoorn
Aris-Velperbroek
onsraadhuisvelp
Maassen
polman
ictvisienieuw