Artificiële Intelligentie

Artificiële Intelligentie

Deze cursus delen met een kennis?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Artificiële Intelligentie? Zelfrijdende auto’s, zelflerende robots, camera’s die gezichten herkennen en vertaalcomputers, alle hebben ze een ding gemeen, het zijn toepassingen van kunstmatige intelligentie, meestal aangeduid met de Engels uitgesproken afkorting “AI”. In deze cursus maakt u kennis met deze technologie die probeert te simuleren hoe wij mensen denken en doen. AI is een snelgroeiend, relatief nieuw, maar vooral mega interessant vakgebied dat zowel psychologie en filosofie als wiskunde en informatica combineert. 

In deze cursus leert u over de belangrijkste AI-technologieën en dagelijkse toepassingen, maar daarbij zullen we ook veel discussiëren: wat vinden we hiervan? Moet dit zomaar kunnen? Maakt het ons beter of juist niet? Is dit wel veilig? Of valt het allemaal wel mee? Enkele toepassingen zullen gedemonstreerd worden waarbij er alle ruimte zal zijn om vragen en discussiepunten op te brengen.

De cursus Artificiële Intelligentie zal worden gegeven door twee studenten van de studie Artificial Intelligence van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De eerste is Loes Erven, master student bij de RU. Zij studeert sinds 2015 AI en heeft als student-assistent al opleidingen gegeven over AI. De ander is Sasja Westgeest, tweedejaars student AI, eveneens aan de Radboud Universiteit. Zij legt graag het verband tussen de theorie en de praktijk. Beide docenten zijn ook geïnteresseerd in de maatschappelijke en juridische aspecten van AI.

De cursus is gericht op iedereen die wat meer van AI wil weten. Ook voor jongeren die overwegen iets met AI in studie of werk te gaan doen, is deze cursus interessant. Mee doen geeft daarbij de kans om met studenten AI in contact te komen. Voorkennis of een technische achtergrond is niet nodig. Het doel van de cursus is dat u aan het einde van de cursus inzicht heeft in de oorsprong en huidige stand van zaken van AI, dat u beter begrijpt hoe achterliggende technieken werken en dat u met vertrouwen kunt meedoen aan discussies over AI in de maatschappij. 

Docent           : Loes Erven en Sasja Westgeest
Aantal lessen : 7 lessen
Kosten            : € 70 
Info                 : Willem Franken, tel 026 7370148

Maximaal deelnemers per groep : 20

Cursus : Artificiële Intelligentie ma 19:30
Code    : 305
Dag      : maandag
Tijd       : 19:30 – 21:30
Data     : 20 sep, 27 sep, 4 okt, 11 okt, 18 okt, 1 nov, 8 nov

305 Artificiële Intelligentie

Inschrijving
  • Privacy Statement: Uw gegevens; naam, e-mailadres, etc. worden opgeslagen in ons bestand. Deze gegevens worden geregistreerd om u gericht informatie inzake onze diensten van de Paperclip toe te sturen. Enkel voor dit doel zullen uw gegevens gebruikt worden. Uw gegevens zullen niet doorgespeeld worden aan derden.
  • Prijs:
    Vrijwilligers van De Paperclip krijgen op één (1) cursus 50% korting!
  • € 0,00
    U kunt kiezen. Kiest u beiden, dan krijgt u de het laatste algemene nieuws en nieuws over de nieuwste films.
    Ik heb kennis genomen van de informatie en voorwaarden die vermeld staan op de cursussen pagina, inclusief het Corona Protocol.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.