Cursus Delpher

Cursus Delpher

Deze cursus delen met een kennis?

Cursus Delpher 

Verzorgd door de Bibliotheek Veluwezoom

Wat stond er in de krant op jouw geboortedag? Waar komt jouw familie vandaan? Wie hebben er allemaal gewoon in het huis waarin jij nu zelf woont? Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden! En dat is precies waar we naar op zoek gaan in de workshop die de Bibliotheek Veluwezoom in De Paperclip in 2022 organiseert. We gaan graven in Delpher, een gratis toegankelijke website ontwikkeld en beheerd door de Koninklijke Bibliotheek, met miljoenen gedigitaliseerde historische Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen. Welk verborgen verhaal ligt er op jou te wachten?

We helpen je zoeken in Delpher, artikelen downloaden en bewerken. Je krijgt ook informatie mee, zodat je thuis verder kunt “graven”.

Enige ervaring met het werken op een computer is nodig. Er zijn laptops aanwezig, maar natuurlijk kunnen de deelnemers ook hun eigen laptop of tablet meenemen.

Docent : Alberdine Tesink

Aantal lessen : 1 les
Kosten             : € 10,00 
Info                  : Lucie Brounen-Brals tel 026-3618921

Maximaal deelnemers per groep : 8

Cursus  : Delpher ma 11/4 14.00
Code      : 411
Dag        : maandag
Tijd         :14.00 – 16:00
Data       : 11 apr

Kies uw keuze voor inschrijving?

411 Delpher

  • Privacy Statement: Uw gegevens; naam, e-mailadres, etc. worden opgeslagen in ons bestand. Deze gegevens worden geregistreerd om u gericht informatie inzake onze diensten van de Paperclip toe te sturen. Enkel voor dit doel zullen uw gegevens gebruikt worden. Uw gegevens zullen niet doorgespeeld worden aan derden.
    Vrijwilligers van De Paperclip krijgen op één (1) cursus 50% korting!
  • € 0,00
    U kunt kiezen. Kiest u beiden, dan krijgt u de het laatste algemene nieuws en nieuws over de nieuwste films.
    Ik heb kennis genomen van de informatie en voorwaarden die vermeld staan op de cursussen pagina, inclusief het Corona Protocol.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.