Cursus Kunstmatige Intelligentie

Artificiële Intelligentie

Deze cursus delen met een kennis?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kunnen computers leren denken? Een kennismaking met kunstmatige intelligentie.

Zelf-rijdende auto’s, zelflerende robots, camera’s die gezichten herkennen en vertaalcomputers, alle hebben ze een ding gemeen, het zijn toepassingen van kunstmatige intelligentie, vaak aangeduid met de Engelse afkorting “AI”. In deze cursus maakt u kennis met deze technologie die probeert te simuleren hoe wij mensen denken en doen. Kunstmatige intelligentie is een snelgroeiend, relatief nieuw, maar vooral mega interessant vakgebied dat zowel psychologie en filosofie als wiskunde en informatica combineert. 

In deze cursus leert u over de belangrijkste kunstmatige intelligentie-technologieën en dagelijkse toepassingen, maar daarbij zullen we ook veel discussiëren: wat vinden we hiervan? Moet dit zomaar kunnen? Maakt het ons beter of juist niet? Is dit wel veilig? Of valt het allemaal wel mee? Enkele toepassingen zullen gedemonstreerd worden waarbij er alle ruimte zal zijn om vragen en discussiepunten op te brengen.

De cursus zal worden gegeven door twee studenten van de studie Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De cursus is gericht op iedereen die wat meer van kunstmatige intelligentie wil weten in algemene zin. De cursus zal niet diep ingaan op de achterliggende theorie, het gaat er om begrip te krijgen voor wat kunstmatige intelligentie is en waar het allemaal al in onze maatschappij toegepast wordt. En dat is vaker dan menigeen denkt! Ook voor jongeren die overwegen iets met kunstmatige intelligentie in studie of werk te gaan doen is deze cursus interessant. Voorkennis of een technische achtergrond is dus niet nodig. Het doel van de cursus is dat u aan het einde van de cursus inzicht heeft in de huidige stand van zaken van kunstmatige intelligentie, dat u beter begrijpt hoe het werkt en dat u met vertrouwen kunt meedoen aan discussies over kunstmatige intelligentie in de maatschappij.

Commentaar van oud cursisten: 

 • Kunstmatige intelligentie komt er, met kennis is de ontwikkeling beter te volgen
 • Het onderwerp lijkt heel technisch en specialistisch, maar wordt smeuïg verteld en raakt allerlei onderwerpen die in de maatschappij leven.
 • Leuk om iets naast je werk te leren of verdiepen. Het is een orientatie in de kunstmatige intelligentie.
 • Deze cursus geeft beter begrip van wat kunstmatige intelligentie is en kan en waar het al (ongemerkt) wordt toegepast.
 • Veel informatie om in de breedste zin iets over kunstmatige intelligentie te leren.
 • Leuke kennismaking met kunstmatige intelligentie, niet te diep maar wel breed.


Docent : Loes van Erven en Sasja Westerveld
Aantal lessen : 7 lessen
Kosten : € 84 
Info : Willem Franken, tel 026 7370148

Maximaal deelnemers per groep : 20

Cursus : Kunnen computers leren denken? ma 19:30
Code     : 405
Dag       : maandag
Tijd        : 19:30 – 21:30
Data      : 7 feb, 21 feb, 7 mrt, 14 mrt, 21 mrt, 28 mrt, 4 apr

Kies uw keuze voor inschrijving?

405 Kunstmatige Intelligentie

Inschrijving
 • Privacy Statement: Uw gegevens; naam, e-mailadres, etc. worden opgeslagen in ons bestand. Deze gegevens worden geregistreerd om u gericht informatie inzake onze diensten van de Paperclip toe te sturen. Enkel voor dit doel zullen uw gegevens gebruikt worden. Uw gegevens zullen niet doorgespeeld worden aan derden.
 • Prijs:
  Vrijwilligers van De Paperclip krijgen op één (1) cursus 50% korting!
 • € 0,00
  U kunt kiezen. Kiest u beiden, dan krijgt u de het laatste algemene nieuws en nieuws over de nieuwste films.
  Ik heb kennis genomen van de informatie en voorwaarden die vermeld staan op de cursussen pagina, inclusief het Corona Protocol.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.