Exposities in de Lichtstraat

DSC 0094Ook in het komende seizoen zal de Paperclip in de Lichtstraat van het gebouw aan de Eiberstraat 14 in Velp weer exposities houden van het werk van getalenteerde amateurschilders. Al sedert de grote verbouwing geven wij aan amateurschilders op deze manier de mogelijkheid hun werk te presenteren aan een groter publiek. Wij nodigen belangstellenden daarom regelmatig uit om hun werk in ons gebouw te laten zien.

Het bezig zijn met tekenen en schilderen is een heel fijne hobby die tot op hoge leeftijd veel voldoening blijft geven. Door een presentatie in de Lichtstraat kunnen veel mensen daar kennis mee maken, want in het gebouw vinden  heel veel verschillende activiteiten plaats, die elk weer eigen bezoekers trekken.

Afhankelijk van de grootte worden steeds zo’n 20 werken getoond, die een aantal weken blijven hangen. De exposanten zorgen zelf voor informatie over het werk en de Paperclip stuurt een persbericht naar de plaatselijke media.

 

Expositie Aggie Heezen Witte in de Lichtstraat van de Paperclip.

Expositie in de lichtstraat

Vanaf 26 oktober a.s. is er een nieuwe expositie in ‘de lichtstraat’ van  ontmoetingscentrum De Paperclip in Velp.

De expositie is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.30-12.00 uur en 13.30-16.30 uur. 

Over de exposant Aggie Heezen Witte.

Geboren op Texel, later naar de vaste wal verhuisd. Ze heeft Teken- en schilderlessen gevolgd bij CRESO in Velp en is nu al vele jaren lid van de kunstgroep KWA in Schaarsbergen (vereniging van vrijetijdskunstenaars).

Haar schilderijen zijn eigenlijk niet onder één noemer te vangen. 

In haar tijd bij CRESO heeft ze van Antoine v.d. Berg een gedegen klassieke opleiding genoten met veel aandacht voor perspectief, vorm, lichtval en schildertechniek.

Toch is ze later op zoek gegaan naar meer vrije expressie en kwam zo in aanraking met de KWA. 

Op deze expositie is te zien dat haar schilderijen heel divers zijn. Ze schildert wat ze interessant vindt en geeft daar haar eigen impressie aan. Wel zijn de natuur en het landschap haar grootste inspiratiebron gebleven.